Alapítványunkról

Mi alapítványunk célja?

2015-ben makói kezdeményezéssel, szülői összefogással hoztuk létre a BABÓKA Ételallergiás Gyermekekért Alapítványt azzal a világmegváltó szándékkal, hogy könnyebbé tegyük a táplálékallergiában, lisztérzékenységben, és bármilyen táplálékintoleranciában szenvedő gyermek életét.

Kiemelt célunk, a fent említett megbetegedések miatt szigorú diétát követő csecsemők, bölcsödés, óvodás és iskolás gyermekek ellátásának segítése, valamint a speciális táplálkozást igénylő szociálisan hátrányos helyzeben lévő, fogyatékkal élő gyermekek speciális étkeztetésének a támogatása.

Munkánkat az egészségügyi intézmények szakembereivel szoros együttműködésében végezzük, így a - kifejezetten élelmezéssel foglalkozó -programjainkon kívül, prevenciós feladatokat is ellátunk, mert hisszük, hogy az allergia kialakulásának megelőzése érdekében az egyik legfontosabb dolog a megfelelő felvilágosítás és információszolgáltatás a családok számára.

"2013 március egyik péntek délelőttjén az akkor 3 hónapos kisfiunkról kiderült, hogy súlyos ételallergiában szenved. Egy szerető családban a gyermek a legfontosabb érték. Ha a gyermeknél betegség merül fel, a család addigi élete felborul. Ez ösztönzött minket az Alapítvány életre hívására". Továbbá széles körű tájékoztatást nyújtunk a már kialakult allergiás betegségek gyógyítására, tüneteinek enyhítésére vonatkozóan, hozzájárulva ezzel az allergiás betegek mindennapi életének megkönnyítéséhez. Ételallergia szűrésekkel egybekötött ismeretterjesztő rendezvényeket szervezünk gyermekeknek, szülőknek, támogatóknak egyaránt, melynek keretében mind a tájékoztatási-, mind a prevenciós eszközöket felhasználva tevékenykedünk..

Továbbá lehetőségeinkhez mérten közvetlen pénzbeli és természetbeni támogatást nyújtunk a nehéz anyagi körülmények között élő, ételallergiában szenvedő gyermekeket nevelő családok részére, így a betegség kezeléséhez szükséges feltételek megteremtésén keresztül járulunk hozzá az életkörülményeik javításához. Az alapítvány lelkes tagjai és egészségügyi szakembereink (dietetikusok, orvosok, védőnők) bevonásával életmód táborokat és rendezvényeket szervezünk, ahol minden rászoruló szakszerű segítséget kaphat a betegség megelőzésével, illetve tüneti kezelésével kapcsolatban.

Alapelveink mögött törekszünk arra, hogy mind szakmai munkánkban, mind a szervezeti működésben átláthatóak legyünk a külvilág számára. Fontosnak tartjuk a magas szintű szakmai teljesítményt. Törekszünk arra, hogy a körülöttünk dolgozó és a szervezetet segítő emberek értsék az alapítvány mögötti értékeket. Az ételallergiás gyerekek ügye és a szervezet iránti elköteleződés éppúgy fontos számunkra, ezért arra törekszünk hogy ne „csak” megnyerjük, hanem hosszú távra el is kötelezzük szakmai partnereinket és pénzügyi támogatóinkat.

Támogatóink és partnereink

Mi együtt vagyunk erősek! Ezúton is köszönjük a gyerekek és a családok nevében az eddigi segítségeket.

Közérdekű Információk

Beszámolók és egyéb közreadható információk az alapítványról.